For You...

Assalamualaikum..


This post is related to my friend. Bukan kawan baru dan bukan kawan lama juga. Sederhana. Hehe.. :D

Sebenarnya dua hari yang lepas adalah hari lahir kawan saya ni. Saya tak ucap walaupun saya tahu hari tu adalah hari lahir dia. Saya siap berbalas komen lagi dekat FB dengan dia tapi saya langsung tak ucap selamat selamat hari lahir pada dia.

Mungkin sebab dah terbiasa, saya memang jenis yang tak ucap hari lahir pada orang walaupun saya tahu. Entahlah.. Kadang-kadang saya rasa kekok nak ucap selamat hari lahir walaupun benda tu tak adalah susah sangat.

Saya hanya ucap selamat hari lahir pada beberapa orang yang saya consider as 'teman sepanjang panjang hayat'. Contohnya macam keluarga dan beberapa orang kawan yang masih bersama saya sampai sekarang.

Tapi, somehow, this girl buat saya rasa bersalah sebab tak ucap selamat hari lahir pada dia.

Jadi, kepada Naimah Azhar,

SELAMAT HARI LAHIR yang ke-18. Saya minta maaf sebab lambat ucap. Saya harap saya ucap lebih awal tapi macam yang saya cakap, saya sangat kekok nak ucap selamat hari lahir pada orang lain.

Mungkin sebab saya pernah ucap selamat pada kawan awak, jadi saya tak nak awak terasa hati atau mungkin, saya ada sebab tersendiri yang saya pun tak pasti apa.

Apa pun, saya harap dengan bertambahnya usia awak hari ini, akan bertambahlah amal, kebaikan, kematangan dan kebahagiaan buat awak. Moga cemerlang dan sukses membawa nama Islam selalu. :)

Dan ya.. Sebelum saya terlupa, saya harap Allah temukan awak dengan seseorang sehebat Jericho Rosales dari segi luarannya dan lebih hebat lagi dalamannya yang berbekalkan keimanan. Hehehe.. :D

Saya memang belum kenal awak. Kita hanya sempat berkawan secara baik selama setahun itupun hanyalah dalam usrah.

Saya masih ingat apabila ada kawan beritahu saya betapa excitednya awak bila saya jadi naqibah awak.

Saya pun tertanya-tanya apalah yang nak diexcitedkan sangat. Dah lah saya first time pegang usrah, apa yang saya nak cakap pun saya tak tahu.

Dan, saya minta maaf sangat-sangat sebab saya tak sebagus dan tak sehebat yang awak mungkin rasa. Sorry that I am not a good naqibah. Huhu.. :(

Anyway, saya harap, jika awak sudi, jadilah naqibah saya. Bimbinglah saya dalam TeenCircle tu.. :)

Moga Allah balas awak dengan lebih banyak lagi. Terima kasih atas segala kebaikan dan segala tunjuk ajar yang telah awak berikan sampaikan kadang-kadang tu, berkali-kali saya fikir tentang statement awak sebelum saya dapat menyelesaikannya. Sebab, biasanya, statement awak adalah out of the box dan saya sendiri tak pernah terfikir.

Teruskan usaha awak dan jangan lupa doakan saya juga. :)

Semoga bertemu di syurga nanti.. :D




Bookmark the permalink. RSS feed for this post.

Search

Swedish Greys - a WordPress theme from Nordic Themepark. Converted by LiteThemes.com.