A Chat with Z

Ana : Assalamualaikum.. Sibuk tak?

Z : Waalaikummussalam warahmatullah.. Minta maaf lambat.. Z baru perasan ada mesej. Ada apa kak?

Ana : Nak tanya soalan yang tak ada kena mengena sikit, boleh tak?

Z : Em.. Boleh insyaallah.. Fizik ke?

Ana : Tak.. Personal matter.. Soal hati.. Boleh ke?

Z : Em.. Boleh jugak.. Z cuba sebaik boleh insyaallah.. Ada apa kak?

Ana : Z kan ada suka dekat seseorang? N kan nama dia? Just nak tahu, macam mana Z boleh simpan perasaan tu.. Sorry.. Dah tak tahu nak cakap dekat siapa..

Z : Oh.. Hehe.. Sebenarnya Z dah tak ada peraaan apa dekat dia.. Sebab dia pun dah bertunang.. Z anggap dia macam saudara semuslim biasa.. Tapi kalau Z ada perasan, Z akan ingat Allah banyak-banyak. Sebab bila Z fikir balik, Z dok ingat dengan cinta manusia banyak, sikitnya Z ingat Allah dan sepatutnya Allah yang patut kita ingat dan cinta dulu.. Insyaallah.. Lepas tu akan rasa malu dan boleh kawal peraaan..

[+] yes.. Er.. Ana juga mempunyai masalah dengan 'my love life'.. Dan..selepas a little chat with Z (my uncle)..then..I thinked a lot of what he had said.. Betul.. Allah should have our full attention instead of human.. :-)

Bookmark the permalink. RSS feed for this post.

4 Responses to A Chat with Z

Rizal Sadiman said...

Cinta kpd Allah adalh lebih baik :)

ಠ_ಠ said...

kalau nak lupa 'dia', mustahil mimi.. satu hari, misti akn terigt balek..

jd sibukkanlah diri dgn mengingatiNya.. spya Dia mengingati kita di sana.. :)


dan berdoalah. berdoalah banyak2.. terutama bln ramadhan ni. Allah nak dgr byk drpd mimi, sgla hajat di hati.. walpun dah tahu lama lagi.

sungguh, Allah lagi mengetahui dan mengasihi mimi... jd hargailah cinta ini, dan suburkanlah cinta yg abadi ini di hati <3


'tak kenal maka tak cinta' :>

Mimi Jazman said...

Rizal Sadiman ...
totally agree with that one..

ಠ_ಠ ...
betul tu..cari Dia dulu..insyaallah..ana cuba mana yang mampu.. ana harap sgt Allah beri ana kekuatan utk mendiamkan apa yg terbuku di hati.. :)

ಠ_ಠ said...

amiin! ^^

kalau dah masih boleh disimpan lagi, maka kuat dah lah diri. jgn jatuh, jgn lemah.. Allah sentiasa bersama mereka yg bersbar <3

Search

Swedish Greys - a WordPress theme from Nordic Themepark. Converted by LiteThemes.com.