Gen-Q

Assalamualaikum..



Semalam..semasa berjalan-jalan di bazaar sempena PERMATA SHAMS, ana dan Adik Su singgah di booth yang menjual buku-buku agama.

Memang niat di hati nak mencari sesuatu yang dapat mengubat kekosongan pada jiwa. Banyak buku jugak sebenarnya kat situ. Bagus-bagus semuanya.

Pada mulanya, ana tertarik pada U-Turn ke Jalan Lurus oleh Zul Ramli M. Razali.

Tapi bila tengok harganya, terus tak jadi nak beli sebab duit dalam poket memang tak cukup.

So..ana teruskan dengan melihat buku-buku lain.

Tiba-tiba terjumpa, GEN-Q.. Sebuah majalah yang ana tak pernah baca atau sentuh pun sebelum ni walaupun ana sendiri tahu kandungannya cukup hebat.

Entahla.. Biasanya kalau ana terjumpa dengan majalah ni, ana tak ada keinginan langsung nak baca.

Tapi..kali ni..ana rasa tertarik sangat nakbeli dan baca majalah ni.. Er.. Sebelum tu..ana tengok harga dia dulu.. Alhamdulillah..ana berkemampuan.. Hehehe.. ^^

Ada dua edisi di situ..memang tak mampu kalau nakbeli kedua-duanya sekali jadi ana putuskan untukbeli salah satu je.

Dan salah satu dari dua edisi tersebut adalah EDISI MENGUBAT JIWA KOSONG..

Alhamdulillah.. Nampaknya Allah telah aturkan perjumpaan ana dengan majalah ni supaya ana dapat isi semula jiwa yang terasa kosong..

Dan setakat ni..ana rasa sangat bahagia bila dapat baca Gen-Q ni.. Terasa jauh lebih bersemangat..lebih insaf dan tak rasa membuang masa bila mama dengan adik sibuk window shopping while me sitting..waiting for them..

Saiz dye sederhana besar dan bagi ana, handy jugaklah buku ni.. Saiz Galaxy Tablet yang first edition tu.. Hehehe.. :D
Agak ringan dan isinya padat..
Menarik jugak sebab ayat dye tak dela berbelit-belit sangat..

Kalau nak bawak gi jalan-jalan,boleh je sumbat dalam beg.. ^^

Kalau SOLUSI tu kan saiz dye agak besar so bawaklah yang ni..senang sikit..

"Adakah orang yang dilapangkan oleh Allah dadanya untuk menerima Islam, lalu ia tetap dalam cahaya dari Tuhannya, sama seperti orang yang tertutup hatinya? Maka kecelakaan besarlah bagi orang yang keras hatinya dari mengingati Allah. Mereka yang demikian keadaannya, adalah dalam kesesatan yang nyata. "
[Surah az-Zumar 39:22]


Jom baca Gen-Q.. Esok nak pergi PWTC..hehe.. Nak cari lapan edisi Gen-Q yang sebelum ni.. Boleh buat koleksi.. ^^

Bookmark the permalink. RSS feed for this post.

2 Responses to Gen-Q

nurul nabihah said...

hmmm... dpt bygkn situasi dlm post ni.. hehe... hmmm slmt mmbaca manual remaja bertaqwa! ilal liqa'... jap, dah dgrla lgu no 1 tu .... sbb ble bkk je blog org tu, trus bgema lgu no 1... hehe

Mimi Jazman said...

nurul nabihah ...
hehehe.. jazakillah.. ^^

Search

Swedish Greys - a WordPress theme from Nordic Themepark. Converted by LiteThemes.com.