Inspirasi Rooftop Rant...

Assalamualaikum..
MJ baca buku ni..


Dan dalam buku ni..MJ belajar banyak perkara.. Antaranya ialah..jangan terlalu cepat salahkan budak-budak yang kita rasa bermasalah.. Sedangkan dunia yang sedang mereka hadapi adalah penyumbang masalah terbesar dalam hidup mereka.. 


There is nothing wrong with you.. But..there is something wrong about the world you live in.. 

Kita memang mudah menuduh..marah dan sebagainya yet kita tak tahu hakikat sebenar.. 


"Their life was painful.. They watched it and live it.."


Tak semudah yang kita sangka.. 



Anyway..MJ dah lama tak share any hadis kan??

Here you go.. :) 


Jangan lupa selawat.. :) 

Barakallahufikum.. 

Posted in , , , , . Bookmark the permalink. RSS feed for this post.

7 Responses to Inspirasi Rooftop Rant...

Anonymous said...

nk copy beberapa ayat boleh??....

Mama Ema said...

Alhamdulillah..terungkap dibibir utk berselawat selalu..

gadisBunga said...

betul. jgn cepat melenting bila nampak bebudak yg bermasalah ni. sebab mungkin kita yg jadi puncanya...

ಠ_ಠ said...

allahummasollia'lamuhammad.

balik sudah :)

Mimi Jazman said...

anon ...
bleh je.. :) bende yg baik apa salahnya dikongsi..

MamaEma ...
semoga dijadikan amalan sepanjang hayat..

gadisBunga ...
yup.. kite kene betulkn diri kite..n btulkn org lain jugak.. tu bru cara yg betul utk membanteras masalah sosial zaman sekarang ni..

ಠ_ಠ ...
alhamdulillah.. :)

Anonymous said...

terima kasih.... :)

Mimi Jazman said...

anon ...
ok..

Search

Swedish Greys - a WordPress theme from Nordic Themepark. Converted by LiteThemes.com.