Alhamdulillah to HIM.. Thanks to him..

Assalamualaikum..

Pertama kali berkenalan..serius MJ memang tak suka dia.. Cara dia..gaya dia..apa yang dia buat semuanya hanya menaikkan kebencian di hati..

Pernah sekali..dia simbah air kat kawan-kawan MJ.. Memang MJ menangis time dye simbahkan air ke muke kawan-kawan MJ hari tu..

Memang MJ rasa macam nak simbah balik air ke muka dia.. Memang tak suka..

Lepas kejadian hari tu..MJ sentiasa berharap untuk tak bertemu lagi dengan dia sebab muka dia yang putih bersih tu langsung tak dapat menyejukkan hati tetapi sebaliknya menyakitkan lagi hati MJ..

Tetapi..harapan MJ hancur hari ni..sebaik sahaja MJ nampak muke dye di sekolah.. Memang MJ rasa macam nak lari time tu jugak.. Tak boleh rasanya nak mengadap muke tu..

Tapi..nak tak nak..kene jugak mengadap muke tu..

Dan dye..sekali lagi buat MJ rasa macam nak hempaskan kaca ke lantai..

Lama-kelamaan..bagaimanapun..akhirnya..MJ belajar banyak tentang dia

Dia..sebenarnya seseorang yang jauh lebih baik.. Memang terasa seronok dapat menghabiskan masa mendengar segala ilmu yang dia sedia kongsi dengan kami semua.. Terasa seronok dapat puaskan hati dia yang sebelum ni terlalu asyik nak mempertikaikan kami..

Dan..MJ rase..dia cube utk mengubah keadaan.. Alhamdulillah..

Segala doa MJ didengar dan alhamdulillah..dimakbulkan Allah.. Kenapa??

Sebab..MJ berdoa banyak-banyak hati MJ ni dapat terima dia seadanya.. MJ sedapkan hati sendiri walaupun ada bad side of me yang dok kutuk-kutuk dia.. Hehehe.. Tak dapat nak mengelak dari marahkan dia..

Yet..alhamdulillah..semuanya berjalan dengan baik apabila dia bersedia untuk mengubah cara dia mengajar kami..

Alhamdulillah..MJ dapat menerima segalanya dengan baik..

Thanks to him for all good words and styles he taught me about.. All those are completely vital for me.. And..if you here..reading words I'm writing..I want you to know that I really appreciated those things.. You taught me a lot about how to change myself although it seems so hard.. (even you may not realised).

Allah..thanks for giving me the chance to know him more..and learn from him more..

:)

[+] Mesti nak tau sangat kan sape orang tu?? Kalau budak SHAMS..dyeorg mungkin kenal..dan tahu siapa yang MJ maksudkan.. Tapi..kalau selain daripada tu..memang takkan kenal dengan orang yang MJ maksudkan..

Heee.. Nak tahu ke sape orang tu?? :)

Posted in , . Bookmark the permalink. RSS feed for this post.

7 Responses to Alhamdulillah to HIM.. Thanks to him..

muhd farhan said...

mestila nk tau..haha....siapa org tu??

fazrulnoor said...

nak nak nakkkkk..sila bgtau

Mimi Jazman said...

muhd farhan ... fazrulnoor ...
maaflah tak dapat nak bagitau.. heee..

gadisBunga said...

amvoiii..rahsiye2 ye dia sekarang..... :D

Mimi Jazman said...

gadisBunga ...
hehehe.. xpela.. lgpun kalau bg tau kang timbul kontroversi lak.. hehehe..

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said...

cikgu Mj ms sekolah ya?

Mimi Jazman said...

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty ...
xla.. abg fasilitator..

Search

Swedish Greys - a WordPress theme from Nordic Themepark. Converted by LiteThemes.com.