2012??

Assalamualaikum..

New year??
Is it real??
Now is 2012??

Oh my..

This won't be easy..
2012..big year..

Then??

Gotta be stronger??

Yeah.. I should be..

I will..take care of myself..
I will..do anything to be a better daughter..a better prefect..a better leader..a better friend..a better student..
And..a better SLAVE..

Then..I leave it to Allah..
Anyway..HE is the ONE who controls everything..

All..I need to do is..
Just keep moving..

[+] Berita tahun baru x best.. MJ paling boring tengok berita.. Baca kat internet lain.. Tengok berita lain.. Lepas tu..bising! Lain orang lain cakap.. MJ tak tahu mana nak percaya..

Yang paling cuak..yang bergaduh..melenting..bertabuh bagai tu bukannya orang Islam dengan orang bukan Islam.. Tetapi sesama Islam..

For once..people!!

Itu saudara kamu yang kamu hina.. Fikirlah sikit..betul ke tak ape yang kamu cakap tu.. Kalau salah..tak ke namanya menyebarkan fitnah dan kebencian..

MJ bukan nak marah sesiapa.. MJ tak fikir pasal politik..

MJ cuma nak keamanan sebab dah  boring hidup dengan masyarakat Islam yang mengutuk sesama sendiri..

MJ tak baca berita sebab berita boleh buat kemarahan MJ meluap-luap.. So..dari baca berita..baik baca blog orang yang aman dan damai je jiwanya..

Bookmark the permalink. RSS feed for this post.

7 Responses to 2012??

gadisBunga said...

selepas ribut biasanya akan ada 'ketenangan' yang sudden dan lama.

harap2 begitu jugalah yang bakal terjadi dengan situasi sekarang. penat tgk org bertelingkah.

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said...

salam tahun baru mimi


samalah akak dh lama x tgk berita..blog pon akak pilih yg cerita personal je..akak muak dgn cerita politik..menjatuhkan sesama islam

muhd farhan said...

smoga mj menjadi KP yg berdedikasi dlm melakukan tugas.... :)

Mimi Jazman said...

gadisBunga ...
em.. tau xpe.. terpaksalah bersabar.. di mana perpaduan yg disebut2 pun xtau.. haish..!

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty ...
ye.. asyik jatuhkan sesama Islam.. sy pun muak..mual..loya sume.. huh.. bende ni cume menimbulkn permusuhan dan bukannya memperbaiki keadaan..

muhd farhan ...
ade tips x??

muhd farhan said...

ermmm....sye ni bkan nya KP dulu..haha...xp xpelah....MJ jdik KP mcm biasa je..buat tu buat ni..dan pastikan kita rapat ngan kwn2 n junior sbb biar diorg rse gembira bila ada ngan kita....haha... :)

Mimi Jazman said...

muhd farhan ...
owh.. sy bukan jenis yg mesra alam gitu.. so..ianya bkan prkara mudah..

muhd farhan said...

oww...

Search

Swedish Greys - a WordPress theme from Nordic Themepark. Converted by LiteThemes.com.