Tentang Dhia..

Assalamualaikum..



Tentang Dhia memang dratis.. Meninggal terus kedua-duanya sekali.. Satu ending yang tidak dapat dijangkakan..

Baba dengan adik MJ terharu.. MJ??

Sorry..that Im not.. Bukan ending dia tak bagus.. Bagus ending macam tu tapi entahlah..tak feel sangat tengok cite tu sebab lebih fokus pada sudut camera amek gambar Zikir dengan kepala Dhia yang telah dibotakkan (nampak sangat tak real)..

Ramai orang beri pandangan pasal Tentang Dhia ni..

Untuk orang-orang sebaya MJ..mungkin akan cakap yang Tentang Dhia tu best dengan endingnya.. Untuk orang yang lebih dewasa..mungkin akan cakap ending dye tak sesuai dan tak begitu real..

As for me..

Tentang Dhia tu nak meningatkan kita kepada betapa dekatnya mati itu.. Mana taknya, yang jahat meninggal.. Yang baik pun meninggal.. So..conclusionnya..tak kira siapa..baik atau jahat..akan mati..



[+] tengok 3 IDIOTS jom..! :) Ini pun banyak pengajarannya.. Actually..semua rancangan tv ada pengajarannya..just terpulang pada kita bagaimana nak nilai pengajaran tersebut..

Posted in , , , . Bookmark the permalink. RSS feed for this post.

4 Responses to Tentang Dhia..

muhd farhan said...

3 idiot sgt best...haha..... :)

gadisBunga said...

betul. tgk tv pun bukan sekadar utk hiburan aje kan? :)

MamaEma said...

bergelinang air mata bila atuk zikir tanya sanggup bermadu atau cerai pada dhia....aduh, endingnya tak tahan

Mimi Jazman said...

muhd farhan ...
betul tu..!

gadisBunga ...
ye.. semua bende bleh diambil pengajaran.. bahkan..klau tgk cite kt DIVA pun banyak je pengajaran yg bleh kite kutip.. :) HIKMAH is everywhere..

MamaEma ...
hehehe.. ending dye agak gempakla jugak sebenarnya.. :)

Search

Swedish Greys - a WordPress theme from Nordic Themepark. Converted by LiteThemes.com.