A Nice Day...

Salam..


Hari ini hari yang agak menyenangkan hati.. Alhamdulillah..

Hari ni.. MJ bangun seawal 5.39am.. Sangat awal dan sangat seronok.. Betullah cikgu MJ cakap dulu..bangun awal dapat merangsang minda untuk ceria sepanjang hari.. Hehehe.. Alhamdulillah..

Bangun aje terus mengadap latihan Sejarah.. Alhamdulillah.. Dengan time management yang telah dipulihkan..MJ berjaya habiskan latihan MJ.. :)

Petang pulak..MJ pergi tuisyen.. Sangat happy jugak sebab dapat belajar setelah beberapa minggu berhenti menghadiri kelas.. :)

Dan sewaktu pergi tuisyen tu..MJ merasa sangat happy sekali lagi sebab MJ adalah single student di kelas tu.. Cikgu tu adalah seorang cikgu lelaki Cina yang berumur 26 tahun.. Namanya MR.SEE..

Well.. BM dia agak bagus and MJ tak kekok nak tanya soalan mana yang MJ tak faham sebab dia seorang yang mudah tersenyum dan peramah jugak..

Dia tanya MJ apa cita-cita MJ..MJ nak pergi mana lepas SPM..keputusan exam MJ..subjek sains ape yg MJ suka.. :) Alhamdulillah.. Allah permudahkan urusan..

MJ je satu-satunya student melayu dekat kelas tuisyen tu.. Lain semua Cina.. :) So proud to be the special one..

Alhamdulillah.. Semuanya dipermudahkan oleh Allah..



Dan..MJ ada satu tips kepada semua pelajar di luar sana..SEBELUM PERGI KELAS..BACE BUKU DULU MENGENAI TOPIK YANG BAKAL DIAJAR..AUTOMATIK JADI PANDAI DALAM KELAS TU NANTI.. hehehe.. i did it..! :)

Posted in , , . Bookmark the permalink. RSS feed for this post.

2 Responses to A Nice Day...

sang pencari cinta said...

"Sure.. Mnitis air mata ana bla nt ajk mcm 2..Thnx.. Tsntuh sgt..:)"

7 June 2010
23:32

-----------------

Igt? Izinkan ana tnya lagi skali?

Mimi Jazman said...

sang pencari cinta ... walaupun ana x pasti apa tp ana izinkan anti tanya ana sekali lagi..

Search

Swedish Greys - a WordPress theme from Nordic Themepark. Converted by LiteThemes.com.