Kek MJ yang Pertama

Salam..


MJ bukan jenis yang suka masuk dapur sebaliknya..MJ lagi suka mengemas dari masuk dapur.. Tapi..kalau Mama panggil suruh tolong tu..MJ tolonglah.. 

MJ sangat tak minat sangat dalam bidang masakan ni.. Lain dari Adik yang sangat suka masak tapi tak suka mengemas.. Jadi..kerja Adik adalah memasak..MJ pulak tukang kemas.. Masing-masing buat kerja masing-masing.. 

Tapi..hari tu masa pergi beli barang dapur dekat Family Store..Mama tanya MJ nak kek tak? MJ cakap je la nak tapi tiba-tiba MJ teringat sesuatu.. 

Ya.. MJ nak try buat kek.. For the first time in my life.. Hari tu..mas adekat sekolah..MJ ada tengok kawan MJ..(Shaqira Safri) buat kek batik.. Bahan-bahan dia sangat mudah.. Biskut Marie..susu tin..Milo.. 

MJ pun cakaplah kat Mama yang MJ nak buat kek tu.. 

Dan..petang tu..lepas beli barang..MJ terus balik rumah dan buat kek batik macam yang Shaqira buat.. Itupun setelah ditanya pada kawan MJ yang seorang lagi..yang sangat pandai memasak..Fathin Hamka.. 

Walaupun tak berapa nak lawa tapi Alhamdulillah..jadi.. 

Tak cantik kan??

Walaupun tak cantik tetap je laku..


Ok.. ALhamdulillah.. Kaler dia memang sangat tak lawa tapi..Baba cakap sedap..Mama cakap sedap and Adik pun cakap sedap.. 

Alhamdulillah.. My first trial was considered as a success.. Hehehe.. 

Baba cakap lepas ni boleh buat lagi tapi bagi lawa sikitlah.. Heee.. InsyaAllah.. 



Posted in , , . Bookmark the permalink. RSS feed for this post.

5 Responses to Kek MJ yang Pertama

gadisBunga said...

nice try. lepas ni tambah sikit dark cocoa powder utk bagi warna coklat pekat. mesti nampak lagi lawa. :)

Mimi Jazman said...

gadisBunga ... thnx for the tips.. :)

__pEncAri caHayA keiManan__ said...

u can make 0ne f0r me after this..haha=D

Mimi Jazman said...

__pEncAri caHayA keiManan__ ... hahaha!! awk sruh akk awk la buat.. :)

♪♫_i'm miSs sTeRe0_♪♫ said...

haha..b0le je dye wat..tp tk0t xsempat mrase klu dye wat..haha..dye da ngap dlu..haha..

Search

Swedish Greys - a WordPress theme from Nordic Themepark. Converted by LiteThemes.com.