Handsomenye... Lets Have A Look...

Robert Pattison
Walaupun tak tahu dari mana dyeorg dapat idea yang pontianak itu kacak..tapi..pontianak ni memang kacak..

Peter Facinelli
Yang tak fahamnya..bapak pontianak lagi handsome dari anak pontianak.. Hehehe.. :)

Shaun Sipos
Even cikgu pun lagi handsome dari model..

Colin Egglesfield
Kalau mata hijau apatah lagi la kan..

Bradley James
Putera raja confirm la gorgeous.. 

Colin Morgan
Pembantu dia pun terkena tempias sekali gamaknya.. 

Kim Hyun Joong
Lelaki lembut pun handsome.. 

Lee Dong Wook
Peguam pening pun boleh tahan.. 

Baim Wong
Mama minat dia.. 

Johan Ariff As'ari
Even samseng pun orang kata handsome.. 

Bermula dari atas sampailah ke bawah.. Ini semuanya 'item-item terhangat' remaja sekarang.. Trust me..I know.. Ala.. Lagi pun dyeorg ni memang handsome kan? 

Dari Barat..sampailah Koreans..sampailah Tanah Seberang..and last sekali..kat Tanah Melayu ni..

Tapi...

[Surah Al-Waqi'ah 56:17-18]
"Mereka dikelilingi oleh anak-anak muda yang tetap muda, dengan membawa gelas, cerek dan minuman dari air yang mengalir."

[Surah Al-Insan 76:19]
"Dan mereka dikeliling oleh anak-anak muda yang tetap muda, apabila kamu melihat mereka, kamu akan mengira mereka adalah mutiara yang bertaburan."



So.. Nampak tak point dye? I know you will.. 

Kalau dekat dunia ni pun kita rasa sangatlah 'bersyukur' dapat melihat lelaki-lelaki yang kacak dan handsome macam yang ada dalam gambar-gambar tu..kita tak teringin ke nak dapatkan yang lebih handsome dan kacak di S A N A ? ? 

Dunia hanyalah singgahan sementara.. 
Dalam menyebutkan tentang syurga, Rasulullah saw ada menyebutkan... 

"Allah berfirman: Aku sediakan untuk hamba-hamba-Ku yang saleh sesuatu yang belum pernah dilihat oleh mata dan tidak pernah didengar oleh telinga serta tidak terdetik dalam hati manusia."

Sejujurnya..takkan tak teringin kot??
Kalau teringin..tanya diri balik apa yang kita dah buat untuk mendapatkan nikmat tersebut.. Semoga berjaya..

Barakallahu fikum.. :)  

Posted in , , , . Bookmark the permalink. RSS feed for this post.

14 Responses to Handsomenye... Lets Have A Look...

Anonymous said...

ye btol....dunia hanya sementara... :)

Mimi Jazman said...

anon ... betul tu.. smoga bertemu dgn apa yg dicari..

adik su said...

Ya Allah... xsangke ade org yg sdar dan mgmbil brat tntg isu2 thgt era ni... tula.. sbg manusia biasa.. kte ni mmg slalu x prsan kdg2 bnde yg kte buat tu sbnrnye salah di sisi Islam.. m'agung2kan manusia spai tlupe nikmat yg akn kte dpt ble tglkan lrgn Allah... jazakillah ya, angah..

(~_^)0110(^_~) said...

haha..mimi,daebakk !! Tapi en, perkataan 'HANDSOME' kite akan simpankan utk zauj kite je..*InsyaAllah*.cecehh..kalau xde zauj takpe,untuk ayah kite je.. :D sbb bg kita perkataan handsome tu sgt mendlm ..haha..bagi kite laa..oke,komfom MImi tak paham..takpe,abaikan ! haha Good Points Bebeh !!! :DD

gadisBunga said...

akak biasanya malu kalau jumpa org hensem. pandang sipi2 je. tapi kalau tak hensem boleh pandang terus pulak. hu~

*

kalau kita boleh nampak apa yang Allah offer di syurga nanti, kita takkan peduli langsung pasal kesenangan dan kecantikan dunia ni. tapi,layak ke akak nak masuk syurga ye... :)

Anonymous said...

insyaAllah.......

♪♫_i'm miSs sTeRe0_♪♫ said...

dunia hnya lah R & R..tempat psinggahan semata2...

btw..i love kim hyun j0ng in BOF..haha

Mimi Jazman said...

adik su ...
no prob.. angah tunjuk gmbr2 tu sbb angah kenal dgn manusia2 tu.. hehehe.. dan ye..angah mmg amek berat dgn isu2 'panas' sekarang.. hehehe.. except gossip la..

(~_^)0110(^_~) ...
sure.. thnx.. er.. aten mmg tgh hangat bercinta dgn bakal zauj ni.. ckit2 sbut.. alhamdulillah.. wlaupun masih x kenal bakal zauj aten..aten dh sllu sbut psal dye.. :)

gadisBunga ...
xde sape tahu kak..layak ke x kite ni nk msuk syurga.. but confirm la xmau neraka kan?? so..xda jln lain selain berusaha berbuat amal kebajikan lillahitaala..

anon ...
sy doakn..

♪♫_i'm miSs sTeRe0_♪♫ ...
hello!! akak bkan suruh tgk KHJ tu.. awk ni la.. hehehe..

♪♫_i'm miSs sTeRe0_♪♫ said...

haha..alang2 akq da upload gmbr KHJ uh..tg0k la..haha..kidding je..=)..nice entRi..

i'm not a story teller :) said...

yeah, sometimes kite sendiri tak perasa. even awal2 tgk gamba ni pun, kita akan cakap.. errr'' notbad mereka2 ni, hencem2, tp we should realise, it's fake.
mcm ateng ckp : untuk zauj jer. kih3, nampaknya aten btol2 cinta ni. keh3, keep it up ateng :)

wida said...

alamak...paling hensem si edward cullen n bapakya.
pas tu kim hyun joong:)

Mimi Jazman said...

♪♫_i'm miSs sTeRe0_♪♫ ...
bile mak akk bce post ni dye pun kate cm tu gak.. tau ape kak balas?? akk kate.."em..kakak tau kakak kreatif..hehehe" actually..all the ideas come from HIM..

i'm not a story teller :) ...
korg berdua same je.. asyik egtkn bakal zauj korg.. hehehe..

wida ...
semuanya ciptaan Allah.. klau ciptaanNya dh sehebat itu.. maka pastinya Allah lagi hebat.. :)

Alif Imran said...

Nice one. Teruskan menyentuh isu-isu yang berkait rapat dgn remaja sekrang ni :)

Mimi Jazman said...

Alif Imran ...
em.. jazakallah.. :) all praises goes to HIM..

Search

Swedish Greys - a WordPress theme from Nordic Themepark. Converted by LiteThemes.com.