Assalamualaikum...

Tadi...pergi Family Store.. Nak pergi beli barang sebab malam ni ada orang nak datang..

Masa nak bayar tu..

Kami beraturlah.. Mujur orang tak ramai..

Tapi..yang peliknya..line tak gerak-gerak pun..

Mama dengan MJ dah pelik..

Tiba-tiba casher tu cakap.. "Ni ha!! Tunggu customer amek barang."
Muka casher tu dah bengang.

Mama dah start dah.. "Eh.. Boleh pulak macam tu?"

MJ dah angkat kening.. Hai la.. Orang macam ni pun ade ke??

Nasib baik kaunter sebelah kosong..kami pun pergilah dekat kaunter sebelah tu..

Hm..

Konklusi??

Tolonglah bertimbang rasa sikit.. 

Haish..!

Rasulullah saw ada bersabda (expalainationnya sahaja sebab MJ tak ingat struktur ayat hadis yang betul) yang mengatakan kalau seorang saudara mempermudahkan urusan saudaranya yang lain maka Allah akan mempermudahkan pula urusannya..  

Posted in , , . Bookmark the permalink. RSS feed for this post.

11 Responses to

muhd farhan said...

smoga kita tidak tergolong dlm org yg slalu menyusahkan org lain....insyaallah....

Mimi Jazman said...

muhd farhan ...
amin.. smoga kita tergolong dlm golongan yg mmberi kemudahan kpd org lain..

muhd farhan said...

amin.....mj pegi family store kt area mne??

Mimi Jazman said...

muhd farhan ...
perlu beritahu ke?? knape??

muhd farhan said...

haha....xde pape....jgn mrh ye....

Mimi Jazman said...

muhd farhan ...
=='

muhd farhan said...

????.......

Mimi Jazman said...

muhd farhan ...
abaikan..

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said...

mgkin customer pegi tukar brg kut..kdg² ada brg yg jual kt store takde bar tag yg utk scan tu jd customer terpksa pegi tukar..bkn salah customer tu tp salah store tulah x cek bebetul brg..


akak penah hadapi situasi mcm ni tp akak x pegi tukar brg akak just x jd beli je malas nk pegi amik baru

Mimi Jazman said...

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty ...
em.. mungkin jugak kan??

muhd farhan said...

haha.... :)

Search

Swedish Greys - a WordPress theme from Nordic Themepark. Converted by LiteThemes.com.