I hate myself!

Salam..

Rungsing sebenarnya ni.. MJ selalu cakap nak berubah.. Tapi..kadang-kadang perubahan tu sekejap je.. Rasa sangat-sangat bersalah..

Macam mana nak kekalkan diri bersemangat terus untuk berubah??

I need help..here.. I want to keep changing..better from who I am for now.. But..it always looking like IMPOSSIBLE that this MJ inside me will change herself..!

And I hate myself when I realise it..

Posted in , , , . Bookmark the permalink. RSS feed for this post.

11 Responses to I hate myself!

gadisBunga said...

caranya gini (antaranya):

bagitau seseorang yg boleh dipercayai akan niat kita yang nak berubah tu. dan mintak org tu tlg ingatkan dgn cara apa sekalipun kalau kita mulai leka.


nak tulis dalam blog atau fb atau twitter pun boleh. benda baik tak salah kita nak share kan?

Mimi Jazman said...

GB..susah la nk cri kwn yg baek hati mcm tu.. hmm. be my penasihat and also kwn baek?? GB je la..

ಠ_ಠ said...

kena ada keyakinan yg teguh, mimi :) istiqomah la slalu.. yakni, lakukan kebaikan secara berterusan, walaupun susah.. walaupun penat.. walaupun bukan kehendak hati... lakukanlah utk menggapai redha ilahi!

cuba, persoalkan diri dahulu sblm mulakan sesuatu perkara yg baru atau sbgnya, "Eh, Allah redha tak kalau buat ni?" "Mimi, Allah suka tak apa yg diri nak buat ni?"

klu kita ada ilmu tntg kelebihan sesuatu perkara tu.. lagi seronok kalau buat! ^^ dan yg pling penting, kena doa selalu, dan hayatilah maksud surah al-fatihah dlm solat..

minta jelah apa2 bila sujud (teutama sujud yg terakhir).. hidayah ka, keyakinan ka, ketabahan ka, kekuatan ka, ketenangan ka.. perlindungan ka? rasa rindu, kasih dan cinta kpdNya shja ka... mintak je! nanti lgi Dia suka klu mimi rintih kepadaNya <3 semua kena sabar sentiasa, kalau nak Allah beserta dgn mimi slalu.. :D

tanpa sedari, kalau mimi usaha cari ilmu yg mendekatkan dgn ilahi... akn berjya jgk suatu hari nnt :> tak disni, akhirat lgi kekal abadi!

Mimi Jazman said...

fiqah..ana try.. insyaallah.. doakn ana..

ಠ_ಠ said...

p/s, emel mimi apa? nak invite :)

h4ni3 said...

yakin dan usaha
insyaAllah boleh
kadang2 kita tak boleh berubah secara drastik.. do it slowly
:)

miss amal :) said...

Mj, kenapa ni??

..kHAuLaH aL-aZwar.. said...

..yup..must ade keyakinan yang teguh..istiqamah la dlm satu prkre..insYaAllah..boLe..Allah da bg hidayah..tggaL kite jer yg kEne piLih..n carik la org yg btul2 bole wat akq nk berubah...yup..it hard to find a true friend...tp kLu x jumpe,n0 need to worry,c0z you alWays have Allah..He always beside hamba2 nyer yg beriman..ok..??(:

Mimi Jazman said...

fiqah.. i tell u later,ya?? im not really sure what had heppened to my email..

drhanie..tkut itu plak yg djadikan alasan dlm diri.. huhu..

amal..will u accept an answer such as..NOTHING?? hee..

nurin aida..kadang-kadang..kita sangat tak kuat.. hlovate bolehlah jadi lone-ranger.. im not.. huhu..

..kHAuLaH aL-aZwar.. said...

if Hlovate can be a l0ne-ranger..why n0t u..???think ab0ut it.until when kite nk ckp kite x b0le wat itu dan ini..??smpi bile..??=)

Mimi Jazman said...

..kHAuLaH aL-aZwar.. im nothing like that.. ckp senang..nk buat susah.. u know how.. u know the consequences..

Search

Swedish Greys - a WordPress theme from Nordic Themepark. Converted by LiteThemes.com.