Hari Ini...



Salam.. :)

Hari ini sangat cerah walaupun langit menurunkan rintik-rintik jernih ke dada bumi. Hehehe.. Ayat karangan namanya ni!

Hari ini jugak macam-macam jadi. Macam-macam rasa ada. Suspen,sedih,lucu and banyak lagi la..

Hari ini...MJ dan para pengawas seluruh sekolah telah dipanggil oleh guru-guru disiplin untuk buat SPOTCHECK!! Memang tak sangka sebab waktu pengumuman dibuat,kami dipanggil ke dewan sebab ada taklimat. Hm.. Memang tak ada pelajar yang syak dan Alhamdulillah..hasil perolehan agak banyak jugak.

Tapi, MJ telah ditugaskan untuk check 5 IRSYAD jadi alhamdulillah, kelas tu bersih aje.

Budak PMR je la yang problem sikit kot. Banyak barang larangan yang kami jumpai. Begitu jugak dengan kelas-kelas lain yang dah habis exam. Memang banyak betul khazanah berharga yang kami temui.

Biasalah..kan dah habis exam.. Tak nak datang sekolah..nanti kena marah dengan pengetua. Kalau datang pun..bukannya ada apa sangat untuk dibuat. Jadi..barang-barang larangan tu semuanya terpaksalah dibawa untuk mengisi kekosongan minda..kan??

MJ tak marah.. MJ mengerti.. MJ memahami..

Sebab..waktu MJ form 3 dulu pun, MJ bawak je barang larangan pergi sekolah cuma dah tak ingat apa benda yang MJ bawak masa tu. Tapi yang confirm, memang ada.

Yela...time tu kan dah terasa macam bebas dari segala benda..

Bila difikirkan balik..MJ tak sepatutnya buat macam tu..sebab..tu semua menyusahkan kawan-kawan pengawas MJ.

Sekarang..bila dah duduk tempat pengawas tu sendiri barulah faham macam mana rasanya. Hehehe.. Padan muka!!

Dan..sebab tu lah MJ tak marah.. MJ mengerti.. MJ memahami..

Sebab sebelum adik-adik ni terokai zaman gelap ni..MJ terlebih dahulu terjun ke zaman gelap ni. Hehehe..

Last-last..diri sendiri yang rugi. Barang kena sita..silap-silap tak boleh ambil terus.

Hm..so..moral of the story..carilah benda lain untuk isi kekosongan minda masa kat sekolah tu. Carilah apa sahaja benda untuk dibuat tapi tak melanggar peraturan sekolah. Mainlah sudoku ke..word search ke..ape ke.. Hehehe..

Kawan-kawan kelas MJ buat macam tu. Dyeorg main satu game ape ntah yang hanya melibatkan sehelai kertas dan sebatang pen dan nombor-nombor. Hehehe.. Alhamdulillah.. Memang tak melanggar peraturan sekolah..

Posted in . Bookmark the permalink. RSS feed for this post.

4 Responses to Hari Ini...

..kHAuLaH aL-aZwar.. said...

game bingo kod..kertas,pen,nombor2..haha..ade relation dgn binggo..haha

Mimi Jazman said...

nurin.. xla.. pinball game.. hari ni abg rashid (u call him 'abang' isnt ya??)dh ajar akk..k.hana..k.shaq..k.qila and bla bla.. of coz sumenye gurlz.. but..aint bad..! this game is cool.. some sort of IQ test game.. :)

..kHAuLaH aL-aZwar.. said...

erm...yup..ok..so teach me later,keyh..will y0u..??hehe

Mimi Jazman said...

..kHAuLaH aL-aZwar.. tahun depan je la ek?? :)

Search

Swedish Greys - a WordPress theme from Nordic Themepark. Converted by LiteThemes.com.