Anak yang Baik Mendengar Kata

Assalamulaikum kepada pembaca-pembaca yang sudi membaca ruangan ini. Terima kasih atas kunjungan kalian.

Baiklah.. Beberapa hari yang lalu,entri MJ kelihatan macam aneh dan pelik. Sebenarnya,waktu tu teringin sangat nak menulis tapi tak tahu nak tulis apa. Tapi setelah hampir seminggu tak berblogging,idea nak menulis sedang bercambah.

Di bawah adalah cerita pertama MJ..

Ok.. Semalam kilang Baba (NESTLE),ada agenda sukan iaitu SEPAK TAKRAW EDITOR TROPHY 2011. Sebenarnya,Baba bekerja di NESTLE. rasanya ramai lagi yang tak tahu.

Ok.. Baba adalah manager team dari kilang dia. sukan tu buat dekat stadium paroi so sangatlah dekat. Mama pun bawaklah kami adik-beradik pergi tengok sukan tu.

Waktu dalam stadium,tiba-tiba Baba call Mama suruh turun jumpa bos dia.

Kami pun turunlah.

Berikut adalah detail bos Baba.


gambar di atas hanyalah hiasan,harap maklum.

nama : JAMU (sebenarnya nama dia panjang lagi tapi dah tak ingat dah)
asal : INDIA (the real india,ok?)
ahli keluarga : 4 ORG
bahasa komunikasi : BAHASA INGGERIS
minat : KERJA dan HINDUSTAN MOVIES

ok..

dia memang baik untuk jadi seorang bos. Mana tidaknya,waktu MJ dengan adik datang kat meja tu,kerusi dah tak ada,dia boleh bangun dan ambilkan kerusi untuk kami. Memang terharu sebab orang Melayu kita pun jarang berbuat sedemikian.

bila dia nampak MJ,dia beritahu pada MJ,

"so,you are Jazman's daughter? I heard a lot of things about you from your father."

Itulah time yang MJ rasa terharu sangat. Baba ni,pergi mana pun dia akan bercerita pada orang tentang MJ. Dont know why,MJ pun tak tahu apa yang dia cerita.

Hari tu,birthday MJ,Mama hantar mesej untuk ucap selamat.

"..........Terima kasih kerana menjadi anak yang baik."

Terharu sangat-sangat!

Alhamdulillah.. MJ dah menjadi anak yang baik buat Mama dan anak yang dibanggakan oleh Baba. Insyaallah..MJ akan menjadi anak yang lebih baik selepas ini. Doakan MJ!

All I think is about HIM and ADDIN. After that,I never think about the others except my parents.

ANAK YANG BAIK MENDENGAR KATA. -SLOGAN SEKOLAH

Posted in . Bookmark the permalink. RSS feed for this post.

4 Responses to Anak yang Baik Mendengar Kata

Anonymous said...

erm..menarik..=)...x taw nk tulis ape..huhu

Mimi Jazman said...

anon..tp nk jgak tulis kn?? hehehe..

Anonymous said...

haha..no p0int la~

Mimi Jazman said...

anon.. its ok.. :)

Search

Swedish Greys - a WordPress theme from Nordic Themepark. Converted by LiteThemes.com.