Archive for September 2011

Homework

Lucy Beck
~QWERTYUIOP by Vivian Alcock


Anna
~The Fruitcake Special by Frank Brennan

Percy
~Gulp and Gasp by John Townsend

Choose any one of the short stories or drama above and answer the question below using details from the short story or drama that you have read :

Describe what happens at the end of the story.
Explain why you like or dislike the ending.

Support your answer with close references to the text.




Based on the list given, our group had decided to present on QWERTYUIOP by Vivian Alcock, the wife to a famous author named Leon Garfield.
By the end of this mysterious story, we know that Lucy Beck had succeed to get rid of the Miss Broome’s spirit from Ross and Bannister’s office. Lucy Beck, the harmless young lady had applied for a position as a secretary in a big firm named Ross and Bannister’s. On her first day of working in Ross and Bannister’s, Lucy was surprised when she kept repeating such a nonsense mistakes – typing QWERTYUIOP all over in the letter. From that, she met the spirit of Miss Broome. She asked Harry Darke – the handyman of Ross and Bannister’s. By asking the old man Harry Darke, Lucy Beck discovered about Miss Broome – a previous long time secretary, who now haunts her typewriter. However, Lucy decided to stay and take on the typewriter, which had be haunted by Miss Broome’s spirit. With her wit, Lucy pursued Miss Broome by communicating with her through the typewriter. Lucy asked Miss Broome to go with Mr Bannister, who also had died a few years back. Lucy told Miss Broome that Mr Bannister needs her services in where he is now. At last, Miss Broome’s spirit relented and Lucy bid her goodbye by typing a goodbye letter to her. Finally, Lucy Beck had the chances to finish up all her works quietly and she totally surprised her boss, Mr Ross when claimed that she had no problem with the electronic typewriter. She then, become the new secretary on Ross and Bannister’s.


We like the ending because Lucy can done her work peacefully and finally secures her job at Ross and Bannister’s. Lucy is greeted by Harry Darke, a retired employee who has been reemployed and works as the office boy to work with the firm, Ross and Bannister’s . Lucy soon discovered that she is not the only secretary that apply for the position in Ross and Bannister’s . When she started to type her first letter, she discovered that the letter was full of strange mistakes. The letter QWERTYUIOP appeared and repeated over and over. Later, she asked Harry Darke about the mysterious incident. Before Lucy Beck, there were other secretaries that had applied for the secretary position. But, all the secretaries cannot stand for long because Miss Broome’s spirit keep disturbing them. So, Lucy tried to appease the ghost of Miss Broome and communicate with her. Lucy pursued Miss Broome’s spirit that Mr. Bannister need someone to look after him. Lucy has finally made her peace in the afterlife. Lastly, Lucy can concentrate on her work in Ross and Bannister’s.


Besides, Lucy can now focus on changing her life after tired of being poor. For example, she was sick of her second-hand clothes and fed up with macaroni cheese and baked beans. She taught that it is a passport to a better life. Then, she also learns to be more compassionate with Uncle Bert. She tried to understand and help her mother to make a change in their family. On the other hand, she can prove to her principle at the Belmont Secretarial College that she can succeed despite of her low self-confidence and low grade.


In addition, by the end of this short story Anna’s intelligence and braveness were shown. Even though she is young and shy, she faced Miss Broome’s spirit bravely. She did not run away like the previous secretaries. She also pursued Miss Broome to go with Mr. Bannister. This shows how intelligent she is. Although she faced numerous problems especially on her first day at work but within strong desires, she decided to face the problem. When the typewriter goes with QWERTYUIOPs typed all over the letter, she swiped them with correcting fluid to cover them. Lucy pulled her braveness to stay on to make her claim. She tried to appease the spirit through love and understanding. Lucy handled the spirit of Miss Broome and the strategy she used indicate that she is again, such an intelligent person.


We also love the end of the story because finally the ghost can live peacefully when accept the truth about her retirement. Lucy told Miss Broome’s spirit that Mr. Bannister passed on three years ago. It was when he was in the age eighty-six. Mr. Bannister missed Miss Broome very much. When Miss Broome retired, he did not knew how he would managed everything without her. He only asked her to go because he was worried about her health. Mr. Bannister also said that the new secretaries were not good like her. After Miss Broome knew the truth, she then decided to go peacefully. She at last, realised that Mr. Bannister need her so much.


As we know,the ending is a superb as Lucy succeed to chase the Miss Broome’s spirit. So there was no more disturbance by the QWERTYUIOP ghost. Previously,Lucy has been disturbed by the typewriter ghost as she started to type a letter to another company. It was a burden for her to fight back and finish the letter as it is a letter between two business company. The letter was about to promote Ross and Bannister’s new products to other company. It was a trouble if Mr. Broom keep disturbing Lucy. This incident possibly happen again. Consequently,Lucy had a big survival as it is a trouble to the company itself.


So,in a nutshell,the ending of this short story is totally an astonish. We absolutely like the ending because of these reasons.


Posted in | 3 Comments

To My Beloved Dr.Nisa'...

Tadi,masa tunggu Mama datang jemput dekat sekolah,MJ duduk dengan Nurin. Dan dia mintak MJ tuliskan kata-kata macam yang MJ tulis pada Ain.

Jadi,MJ tulis di sini untuk dia.

To My Beloved DR.Nisa'...
This is your life. This is your seconds. Make it full of colors. Remember just one thing..PUT YOUR TRUST ONLY ON HIM. Insyaallah..you will be guided along the track you are passing through..

2 Comments

Beritahu pada Saya...

Beritahu pada saya..saya masih perlu kuat..
Beritahu pada saya..ada seseorang di samping saya..
Beritahu pada saya..semuanya akan baik-baik sahaja..
Beritahu pada saya..yang saya juga sama seperti yang lain..
Beritahu pada saya..Allah hanya menguji saya..
Beritahu pada saya..saya perlu untuk senyum sentiasa..
Beritahu pada saya..hidup ini tak semudah itu..
Beritahu pada saya..campuran hydrochloric acid dalam perut saya takkan sakiti saya..
Beritahu pada saya..saya masih muda..
Beritahu pada saya..saya ada hidup masa hadapan yang perlu diperjuangkan..
Beritahu pada saya..saya tak perlu menangis sebelum tiba waktunya..

Beritahu pada saya..Allah bersama kita yang berjuang di sini.. Tenangkan saya hanya dengan namaNya.. Saya hanya manusia biasa yang kadang-kala merasa lemah dan tak berdaya. Tapi,di sebalik sakit dan pedih itu..saya tahu ada yang baik menanti saya.. Insyaallah..

3 Comments

Kita Tidak Tahu Bila Kita akan Pergi..

Dua hari lepas,Baba dapat panggilan dari Tok Yan di Kedah. Waktu tu baru sahaja masuk waktu Maghrib. 


Tok Yan sedang-sedang bersiap-siap nak ke Keroh dan kemudian,kami dengar suara Baba dah panik + terkejut. Suara tak percaya. 

Innalillahwainnailaihirajiuun... 

Tok Ali (Baba panggil Pak Ali) sudahpun meninggalkan isterinya yang sudah tua dan anak-anaknya yang sudah berjaya dalam hidup masing-masing. 

Memang Baba tak sangka yang Tok Ali akan pergi seawal itu. Tok Ali seorang lelaki tua yang sangat sihat. Memang susah nak percaya yang dia dah pergi kami namun itulah hakikatnya......kita tidak tahu bila kita akan pergi. 

Al-Fatihah buat Tok Ali.. 

Posted in | Leave a comment

Anak yang Baik Mendengar Kata

Assalamulaikum kepada pembaca-pembaca yang sudi membaca ruangan ini. Terima kasih atas kunjungan kalian.

Baiklah.. Beberapa hari yang lalu,entri MJ kelihatan macam aneh dan pelik. Sebenarnya,waktu tu teringin sangat nak menulis tapi tak tahu nak tulis apa. Tapi setelah hampir seminggu tak berblogging,idea nak menulis sedang bercambah.

Di bawah adalah cerita pertama MJ..

Ok.. Semalam kilang Baba (NESTLE),ada agenda sukan iaitu SEPAK TAKRAW EDITOR TROPHY 2011. Sebenarnya,Baba bekerja di NESTLE. rasanya ramai lagi yang tak tahu.

Ok.. Baba adalah manager team dari kilang dia. sukan tu buat dekat stadium paroi so sangatlah dekat. Mama pun bawaklah kami adik-beradik pergi tengok sukan tu.

Waktu dalam stadium,tiba-tiba Baba call Mama suruh turun jumpa bos dia.

Kami pun turunlah.

Berikut adalah detail bos Baba.


gambar di atas hanyalah hiasan,harap maklum.

nama : JAMU (sebenarnya nama dia panjang lagi tapi dah tak ingat dah)
asal : INDIA (the real india,ok?)
ahli keluarga : 4 ORG
bahasa komunikasi : BAHASA INGGERIS
minat : KERJA dan HINDUSTAN MOVIES

ok..

dia memang baik untuk jadi seorang bos. Mana tidaknya,waktu MJ dengan adik datang kat meja tu,kerusi dah tak ada,dia boleh bangun dan ambilkan kerusi untuk kami. Memang terharu sebab orang Melayu kita pun jarang berbuat sedemikian.

bila dia nampak MJ,dia beritahu pada MJ,

"so,you are Jazman's daughter? I heard a lot of things about you from your father."

Itulah time yang MJ rasa terharu sangat. Baba ni,pergi mana pun dia akan bercerita pada orang tentang MJ. Dont know why,MJ pun tak tahu apa yang dia cerita.

Hari tu,birthday MJ,Mama hantar mesej untuk ucap selamat.

"..........Terima kasih kerana menjadi anak yang baik."

Terharu sangat-sangat!

Alhamdulillah.. MJ dah menjadi anak yang baik buat Mama dan anak yang dibanggakan oleh Baba. Insyaallah..MJ akan menjadi anak yang lebih baik selepas ini. Doakan MJ!

All I think is about HIM and ADDIN. After that,I never think about the others except my parents.

ANAK YANG BAIK MENDENGAR KATA. -SLOGAN SEKOLAH

Posted in | 4 Comments

Dah Boleh Berselang..

Tak tahulah bila tapi post MJ dah boleh berselang.. :) Like.. alhamdulillah..

Posted in | 4 Comments

Hari Rabu Nanti...

Assalamualaikum..

Insyaallah.. Hari Rabu ni,MJ akan menjadi MC bagi satu acara yang menjemput sekolah-sekolah dari sekitar Seremban.

Di antara sekolah-sekolah yang bakal hadir ialah,KGV dan SMK S2. Jadi,MJ sangat-sangatlah perlu bersedia kerana ini adalah pengalaman pertama MJ sebagai seorang MC.

Insyaallah.. MJ akan cuba buat yang terbaik bagi menjaga nama baik sekolah..

Doakan MJ.. :)

Barakallah alaikum.. :)

Posted in | Leave a comment

You will never find time for anything

You will never find time for anything. If you want the time, you must make it.

Trust me,this is true.. Make the time because we never find it..

Posted in | Leave a comment

Thanks Afiqah sebab sudi membaca malam-malam ni.. Huhuhu.. Ana punya blog dah tak boleh buat paragraph..

Posted in | 3 Comments

dah gaya macam ardzmarn pulak kn? Menulis dua tiga patah perkataan aje untuk satu page.. Gaya menulis twitter pun ada.. Heeee.. :D

Posted in | Leave a comment

kenapa MJ punya entri tidak berselang.. huhu.. tolonglah berselang.. :(

Posted in | Leave a comment

gerenti lepas ni korang malas nak baca sebab entri MJ dah melekat antara satu ayat dengan satu ayat yang lain.. huhu.. tak pe la..

Posted in | Leave a comment

Mimi Jazman.. Senang Diingati Sukar Dilupakan..

Salam...


Mimi Jazman.. Senang diingati sukar dilupakan..

Tak percaya? Baiklah.. Kadang-kadang memang susah nak percaya sebab MJ pun tak berapa nak percaya.

Tapi,nama Mimi sangatlah senang untuk diingati oleh kebanyakan orang. Cikgu Cina MJ boleh ingat nama MJ dengan sekali pemberitahuan. Begitu juga dengan Cikgu India MJ. Cikgu melayu,ustazah,ustaz,teacher,cikgu semuanya dapat mengingat nama MJ dengan mudah. Even Alif Imran,bekas KU sekolah juga dapat ingat nama MJ walaupun tak kenal MJ yang mana satu.

Bagus kan??

Kalau kat dalam kelas tu,nama MIMI tu la yang paling kerap berbunyi. Kenapa? Sebab hanya perlukan satu suku kata yang mudah dan diulang sebanyak dua kali. MI...MI...

Mudah kan??

Baiklah..

Kenapa sukar untuk dilupakan?

Baiklah..

MJ sendiri tak tahu kenapa tetapi setakat yang MJ jumpa,memang tak adalah hamba Allah yang lupakan nama MJ walaupun setelah bertahun-tahun tak berjumpa. Tak pasti kenapa tapi MJ rasa mungkin sebab MJ mudah diingati jadi secara automatiknya,MJ lah yang paling sukar untuk dilupakan.

MJ tak cakap kosong ye..

Ada seorang akak pernah cakap macam tu pada MJ. Seorang kawan pernah mengaku dia mengalami kesukaran nak melupakan MJ. Bila MJ tanya pada Zakiyah dan Humaira',dua orang kawan MJ yang sangat MJ sayang,mereka pun mengaku,setakat ini mereka tidak lagi melupakan MJ. Bila MJ beritahu pada Nabihah,dia juga cakap,MJ mungkin akan jadi seorang yang sangat sukar untuk dilupakan bagi dia sebab MJ berbeza.

Apa yang berbeza? Entahlah.

Mungkin minat tu lain kot. Jiwa pun samar-samar dengung aje kelihatan jadi,memanglah aneh kan??

[+] ini entri 'sakit' di malam hari. sila abaikan.. :) barakallah alaikum..

Posted in | 4 Comments

Terima Kasih,Syakirah Hairol

Terima kasih kepada pembuat blog ini yang sangat baik hati iaitu Syakirah Hairol. Dari siang tadi,Mj punyalah berpenat lelah nak edit blog ni. Tapi,last-last,MJ buat keputusan untuk mintak tolong budak ini jugak sebab dah tak larat nak memikir. Terima kasih,Syakirah. Insyaallah,esok akak belanja awak ek? Hehehe.. Syakirah kawan baik adik yang terrer dalam edit-mengedit blog ni. Jadi,MJ mintalah dia untuk editkan blog MJ ni dan thanks a lot,dia sudi juga nak editblog ni walaupun dah tengah malam. Jazakillah,Syakirah. Semoga Allah merahmati kamu dan berikan kamu kehidupan yang baik. Amin...

Posted in | 1 Comment

blog ini masih dalam renovation yg entah ke berapa kali so abaikan sahaja..

Posted in | Leave a comment


2 Comments

abaikan saya

Posted in | 4 Comments

Bila Tak Tidur

Semua orang dah masuk tidur tapi MJ masih mengadap komputer dan di tengah-tengah malam begini,inilah jadinya...

MJ dan adik..

aqilah dan sera..

hana dan biha..

good friends remains forever..


Posted in | 4 Comments

Kelas Tergempak 2011!!

Muslimat : ain..amal..ainur..MJ..sera..fatin..nabihah..nurin..awin..
hana..nawar..farhana raub..syahirah salim..
Muslimin : barisan tengah..nasrullah..syadi..farid..azeeb..rashid..
barisan hadapan..wan..uzaid..najmi..
yg tiada dalam gambar : imah..shaq..arif..syakir..maisarah..shafa..
aqilah..


Perasaan ini sukar dijelaskan
Sukar digambarkan
Yang penting
Ia sentiasa terasa

MJ sayang kelas MJ..
Kelas tergempak dan akan diingati oleh mana-mana ahli kelasnya
Semua ada

Arif..
Ketua tingkatan yang prihatin..
Otak engineer sebab baru-baru ni dapat anugerah stimulus bagi ADD MATHS dan FIZIK..
Sangatlah rajin belajar..
Satu kelas tuisyen ADD MATHS dan MATHS MODE dengan MJ..
Terima kasih sebab bersedia untuk membantu..

Wan..
Orang panggil dia WOR..
Sampai sekarang MJ lupa nak tanya kenapa..
Dia ni budak KOOP macam Arif jugak..

Syakir..
Diam-diam ubi berisi..
Bila orang semua buntu dengan soalan ADD MATHS yang gaya macam nak letup kepala..
Dialah datang menyelamatkan dan membantu..
Terima kasih..

Hana..
Budak comel yang bijak..
Cepat terpengaruh dengan Nabihah yang bahasanya kalah bahasa merong mahawangsa..
MJ sayang Hana..
Hana suka kena buli dengan Aqilah..
Tapi biasanya Hana tak pernah kisah..

Sera..
KU SEKOLAH yang style la..
Kalau bercakap,memang ada gaya pemimpin..
Tapi,kalau lepak bersama kami..
Dia memang kawan yang UNBELIEVABLE sebab terlalu baik dan kelakar..
Sangat selesa berdamping dengan Sera..

Mai..
Duduk dekat area rumah MJ jugak..
Tapi MJ tak tahu pun rumah dia kat mana..
Selalu jumpa waktu bulan puasa..
Sebab kami tarawih dekat surau yang sama..
Comel dan sangatlah manis..

Shafa..
Selalu baca surat khabar..
Dia memang rapat dengan Mai..
Selalu gelak sama-sama..
Tak tahulah apa yang diorang gelakkan tu..

Nawar..
Kalau dia tak ada memang terasa..
Sebab dialah pembekal makanan yang paling setia dalam kelas kami..

Awin..
Memang selalu tak datang..
Katanya,ada sebab tersendiri yang rahsia..
Walaupun selalu tak datang..
Result exam tetap yang terunggul..

Ain..
Memang nampak pendiam..
Tapi..kalau dia dah bukak mulut..
Memang korang tak sangka dia sebenarnya sangatlah garang..

Nurin..
Ni lagi sorang!
Kalau tak ada dia,memang sunyilah kelas tu..
Setiausaha KU yang sangat setia dan rajin..
Dia jugalah AJK RISALAH MJ..

Fatin..
Aiskrim goreng dia telah berjaya merosakkan tudung MJ hari ni..
Tapi..MJ tak kisah sebab aiskrim goreng tu memang dia sorang je reti buat..
Selalu tolong MJ..
MJ tahu dia baik sangat-sangat..
Tapi,MJ cukup takut kalau dia marah walaupun dia tak marah MJ..

Aqilah..
Budak perempuan yang paling ganas dalam kelas..
Muka macam nak cari gaduh..
Suka buat lawak slamber tak peduli orang kiri kanan..
Memang jujur tak dapat kat tempat lain..
Tinggi macam budak laki..
Almaklumlah..
Atlet sekolah..
Ni la budak yang paling MJ rindu sekarang..

Amal..
Paling menonjol dalam kelas..
Tapi selalu je tak de..
Sampai kadang-kadang tu..
Kami pun dah letih nak tanya "KENAPA TAK DATANG?"
Tapi,kalau bab bercakap..
Baik jangan lawan dia..
SHE WINS EVERYTIME..

Ainur..
Pelukis komik yang sangat kretif..
Peminat jeans macam MJ jugak..
Memang kelakar dan mudah gelabah..
Idea kreatif dia memang melimpah ruah..
MJ tahu dia selalu rindu keluarga dia..
Sebab..dia banyak bercerita dekat MJ tentang keluarga dia..

Syaq..
Memang SHARK..
Penolong ketua batch yang disayangi..
Muka memang garang..
Tapi sebenarnya..dia seorang kawan yang sentiasa ada untuk kawannya yang lain..
Juga salah seorang dari atlet sekolah..

Farhana Raub..
Memang pendiam tapi menjadi rebutan dua LAJNAH..
Sebab dia memang mahir dalam bidang komputer ni..

Farid Zameer..
Tak tau la betul ke tak ejaan nama dia ni..
Kalau dalam kelas,tengok dia biasa aje..
Macam budak nakal yang lain jugak..
Tapi,hakikatnya..
Memang banyak benda lagi yang kami tak tahu tentang dia..

Azeeb..
Relax memanjang tapi boleh tahan rajin..
Sebab..dia orang yang dipercayai oleh Cikgu Fatin..
Kata Wan Amir..dialah yang betulkan skirting kelas kami..
Waktu skirting semua orang dah macam nak luruh aje..

Uzaid..
Banyak betul cerita pasal dia..
Budak paling nakal dan ceria dalam kelas..
Tapi..dialah juara lari di sekolah..
Tinggi sangat-sangat so kerja panjat memanjat memang dialah yang buat..
Kalau sehari tak kacau orang tak sah..
Ketiadaan dia memang akan buat kelas terasa aman dan damai..
Tapi..ketiadaan dia jugalah yang menyebabkan kelas terasa sunyi dari gelak dan tawa..

Syadee..
Juara musabaqah AL-QURAN yang memang sangat sedap suaranya..
Selalu menyindir orang..
Paling pandai mengambil hati cikgu..
Terima kasih sebab jadikan kelas kita cantik..

Rashid..
Jam ikut baju..
Banyak betul jam dia..
Selalu kelihatan kemas..
Dia memang lain dari yang lain sebab caranya berbeza..
Tapi..tetap kawan kami yang baik hati dan lucu..
Kelas kami cantik pun sebab dialah yang gemar menghias..

Najmi..
KU ASRAMA yang suka menyanyi..
Kalau dalam kelas tu,dialah yang paling berbakat menjadi anak seni rasanya..
Boleh menyanyi..pandai berlakon..
Tapi..kalau bercakap di hadapan..macam ustaz..

Nasrullah..
Suara dia memang jarang keluar dalam kelas..
Tapi..pandai bergurau..
Ustaz Hafiz tak pernah ingat nama dia walaupun tiap-tiap kali dalam kelas..Ustaz tanya nama dia

Hanis..
Memang letih kalau duduk dengan Hanis..
Bergurau je kerja..
Tapi..result exam maintain ADD MATHS dan FIZIK..

Imah..
Penolong yang best..
Kalau ketua tingkatan tak de..dia pun tak de..
Sebab mereka sama-sama kerja KOOP..

Syahirah Salim..
Memang gemar baca berita..
Kalau nak tahu berita terkini,boleh rujuk dia..

Hana,Sera,Wan,Syakir,Arif..
MJ boleh gelar diorang GROUP STUDY..
Sebab mereka selalu berbincang sesama mereka..

Mai,Shafa..
Dalam kelas memang rapat..
Walaupun kat luar..dunia lain-lain..

Awin,Nawar,Fatin,Nurin,Ain..
Geng ABIM tergempak yang melahirkan insan-insan cemerlang..
Tempat diorang memang banyak amal jariah sebab selalu benar buat jamuan..
Tempat diorang memang semak sebab kerja aje memanjang..

Aqilah,Shaq..
Dua-dua atlet..
Dua-dua muka macam nak cari gaduh..
Dua-dua rajin membantu..
Dua-dua KP asrama..
Dua-dua kawan yang sangat best!

Uzaid,Azeeb,Farid..
TRIO di barisan hadapan..
Penambah warna ceria dalam kelas..
Walaupun agak nakal..
Tapi hati mereka sangat baik..
Sebab..selalu rajin membantu kalau ada kerja yang perlu dibuat..
Sikit pun tak berkira..
Kadang-kadang,tak ada kerja pun..mereka akan cari kerja untuk dibuat..

Rashid,Syadi..
Gabungan yang mantap dalam lagu LISTEN..
Budak lelaki yang selalu berjaya memenangi hati cikgu..
Dan juga sangat gemar menghias kelas kami..

Arif,Wan,Azeeb,Imah..
Geng KOOP yang selalu aje masuk lambat sebab bertugas dalam kelas..
Kalau agak-agak malas nak ke KOOP yang jauhnya teramat itu,bolehlah mengirim kepada mereka..
MJ paling lega kalau nampak batang hidung mereka di KOOP sebab boleh dapat special service dan tak takut nak tanya harga barang..

Inilah kelas yang sangat berjaya ngam dengan MJ..
Susah MJ nak ngam dengan sesuatu..
Tapi..berada di dalam kelas ni..
MJ tak terasa asing..
Terasa terhibur..
Kalau sehari tak masuk kelas ni..MJ mungkin akan menjadi orang yang paling rimdu dengan kelas ni..

Ada tak yang tertinggal??
Ya..
Memang ada..
Dialah yang paling istimewa..
Tak dapat MJ nak ungkapkan keistimewaan dia tu di sini..
Di ruang kecil ini..
Mungkin..kisah antara kami itu hidup di antara kami sahaja..

Moga ukhuwah kita tetap terus berkekalan..Amin...

Posted in | 7 Comments

Edisi Bedroom and Study Room Combined

di bawah adalah beberapa gambar bilik-bilik yang MJ berjaya peroleh dari Google.. Cantik sangat.. Kan bagus kalau bilik MJ macam ni.. :)

EDISI HIJAU












EDISI UNGU







EDISI KRIM + COKLAT











EDISI KELABU + HITAM








EDISI KUNING


EDISI OREN




EDISI MERAH



EDISI BIRU



cantik kan?? MJ suka yg wrna purple and chocolate.. :) 



























Posted in , | Leave a comment

Nak Study Table...

Semalam dapat duit raya.. Alhamdulillah.. Murah rezeki..

Setelah sebulan berpenat-lelah,tak tidur bagai,Alhamdulillah..dapat duit raya dari pihak tertentu sebagai tanda penghargaan. Sukenye..

:)

Lepas ni,bolehlah fikir nak beli meja study baru..

heeeee.........
























huh.. kalau setakat duit raya,memang tak mampulah MJ nak beli satu set yang macam ni.. lawa kan?? huh.. teringinnya.. 

kalau mampu pun beli yang ni je la.. 




ni je la yang mampu.. 











Posted in , | 4 Comments

Search

Swedish Greys - a WordPress theme from Nordic Themepark. Converted by LiteThemes.com.