Bukan MJ...

Di usia ini,logiknya seorang gadis remaja itu akan mula memasang ayat bunga-bunga yang menggambarkan lembutnya hati dia. 


Cerita romantis,kisah cinta dua kekasih pasti ingin ditonton gadis seusia kami,itu kebiasaannya. 

Lagu cinta yang menggamit perasaan juga pasti seronok dihayati gadis seusia MJ. Biasanya begitulah.

Novel cinta yang best mesti nak beli.

Tapi.........................................................................................

Sejak kebelakangan ni,jiwa MJ macam dah kering semacam je. Dah macam geli pun ada dengan cerita-cerita romantis tu. Tak tau la kenapa. 

Dulu,ayat bunga-bunga ade jugaklah publish kat sini tapi sekarang...hm.. simpan kat diri sendiri je la.

Movie cinta memang MJ tak tengok. Cerita bollywood pun dah lama tak tengok. 

Lagu cinta?? Huh... Macam tak masuk dengan jiwa je.. 

Novel cinta lagi la tak baca. Tak berkehendak pulak tu. Dulu,layanlah jugak. Sekarang,tak langsung. Baca Bahruddin Bekri je memanjang. Hehehe..

Kenapa?? MJ rasa MJ tahu jawapannya tapi simpan kat diri sendiri je la.. :) 

Apapun,MJ bersyukur Allah lindungi MJ dari perasaan-perasaan tu semua (walaupun dulu dah pernah kena) dan harapnya,selepas Ramadhan ni,jiwa MJ lebih terlindung dari perasaan-perasaan yang tak sepatutnya tu. 

[+] Disebabkan jiwa dah tak romantis,jiwa menulis pun makin lama makin berkurang.. Anyway,pergi tarawih tak malam ni?? 

Posted in . Bookmark the permalink. RSS feed for this post.

4 Responses to Bukan MJ...

-•»Á®ÐZMÀ®Ñ«•- said...

ingatkan siapa Bahruddin Bekri itu..

rupa rupa nya penulis mat despatch..

hahaha.. bukunya sudah dibeli tapi
masih belum dibaca..

budak baikk!~ said...

sy pergi terawih....hehehehe
MJ dah matang? hehehe
tahniah Mj...ade tips tak utk jd camtu..tp akak pn dah kurang bce novel cinta2 ntah hape2... kalo bleh nk baca yg leh beri pengajaran n makna kpd kte...
so langkah slmt, baca buku motivasi..
hope dpt berubah ke arah kebaikan sikit demi sedikit...
insyallah.......
;D

cikceriacorner said...

selamat berpuasa mimi..

sy pon lama xbaca novel jiwang dan tgk cite hindustan..hehehhe

jom terawih mlm ni..eheheh

Mimi Jazman said...

ardzmarn..xnak bace bak cni.. sia2 je beli tp x bace..

budak baikk.. matang ke sy?? hehehe.. xtau nk ckap mcm mana.. doakan sy!!

cikceriacorner...jom3...

Search

Swedish Greys - a WordPress theme from Nordic Themepark. Converted by LiteThemes.com.