Debat Bahasa Inggeris...

Sudah lama tak menulis dan mencatat kisah di sini. Ada sesiapa yang merindui MJ? hehehe.. Sebenarnya,teringin hendak menulis tetapi masalahnya,MJ tak boleh bukak laptop masa sekolah. Nak 'update' melalui emel,tiba-tiba tak boleh pulak. Hm..

Hari ni,MJ telah dipanggil oleh seorang guru. Guru Bahasa Inggeris. Huh.. Penat den 'speaking' bagai. Rupa-rupanya,teacher tu kata,MJ telah diterima untuk masuk dalam pasukan debat Bahasa Inggeris. Berdebar rasa sebab MJ bukannya pandai sangat 'speaking' tu.

Macam mana pun,tugasan ini MJ terima selapangnya. Tapi........dah terjadi sesuatu yang menjadikan MJ terasa hati namun MJ cuba bersabar.

MJ minta tolong sikit pada seseorang berkaitan debat ni. dan jawapan orang tu ialah...."Saya tak tahu dan saya tak nak ambil tahu."

Ikutkan hati,memang diri dah rasa terbakar dek sisa 'keganasan' masih bertapak dalam hati. Tapi,MJ diam. Malas mencetuskan masalah. Lagipun,MJ budak baru. Malas nak buat cakap banyak.

Allahuakbar.. Hati masih terasa sedih dan terasa hati dengan insan tersebut. Salah ke mengetepikan perasaanmu sebentar demi membantu saudara seagamamu ini? Mungkin..orang tu masih belum hebat kawalan emosinya.

Posted in . Bookmark the permalink. RSS feed for this post.

6 Responses to Debat Bahasa Inggeris...

h4ni3 said...

tanpa bantuan si dia yg sombong tu pun, insyaAllah.. MJ boleh buat!

KUREKURE COMEL said...

sabar ye MJ...dulu mina pun pernah masuk debat...tp dlm BM la...
last2 mina keluar dari debat...


sbb ada org2 mcm tu la....

jgn tiru mina tau...

emmelyn.amal.alyn said...

sorry MJ, i cant
its not about pride
its not about cockyness
its not about jealousy

there are some statements of hers made me flinch, made the one who wanted me there shocked,
so i don't want to be a part of something when i am hurt..
one fine day
u'll know the truth

as far a i'm concern, me and debate a divorce talak 2.

goodluck desky ;)

mimi jazman_MJ said...

drhanie..em.. insyaallah..

mina..harap2 sy berjaya mengharunginya..

amal..Allah bersamamu.. Ana xkn rosakkn hati ana dgn marah x menentu.. yg menjadi permasalahannya skrg adalah...ana ni xlah sesabar yg ramai org sangkakan.. ana cuma berharap..ana x terlepas kawalan.. ana x mahu menyakiti sesiapa.. :)moga ALLAH tenangkan hati kamu.. :)

ayobkelubi said...

you go girl! (sambil tarik tangan lembut-lembut)...

mimi jazman_MJ said...

ayobkelubi..hehehe.. pom pom girl ye.. :)

Search

Swedish Greys - a WordPress theme from Nordic Themepark. Converted by LiteThemes.com.