Kawan-kawan dan Cikgu-cikgu Baru

Ni nak ulas satu persatu. Hehehe.. Takut melepas pulak kenangan ni nanti.

Cikgu Lailawati..pengetua cemerlang. Nampak cool dan cantik. Relax je. Yang paling penting,dia punya berucap tak panjang sangat. Hehehe.. Jahat kan??

Cikgu Azmah..kaunselor best. Memang lucu. Pandai bergurau dan memang suka bergurau. I like her very much. Peramah sangat-sangat. Antara dialognya dengan seorang pelajar.

Cikgu Azmah: eh.. Awak datang dengan sape?


Pelajar: dengan mak ayah,cikgu.


Cikgu Azmah: balik??


Pelajar: (maaf..tak dengarlah pulak jawapan dia..hehehe..)


Cikgu Azmah: nak tumpang kereta saya??


Pelajar: tak perlulah,cikgu. Terima kasih.


Cikgu Azmah: tak nak tumpang?? Betul ni?? ALHAMDULILLAH..syukur..

Hehehe.. Kami semua gelak bila dengar cikgu azmah cakap macam tu. Anyway,dia bergurau je.

Ustaz Hafiz..rasanyalah. Hehehe.. Guru disiplin yang sporting. Nampak cool aje. Tapi dia mengajar dua subjek yang secara fizikalnya tak ada kena mengena. Hehehe.. Dia ajar sukan dengan pendidikan quran dan sunnah. Hehehe.. Sungguh berlawanan kan?? Ustaz ni muda lagi and kalau tengok secara luaran pun tak nampak macam ustaz. Hehehe.. But..memang bestla ustaz ni. Boleh bergurau kira ok la tu. Hehehe.. Antara kisah dia...

"saya pernah mengajar satu kelas. Waktu tu lepas waktu sukan,para pelajar masuk ke dalam kelas dengan rasa yang panas. Diorang pun duduklah rehat-rehat atas meja guru. Naa.. Mulanya dua orang je. Kecik je. Masuk yang satu lagi,yang ketiga,badan besar sikit,runtuh terus meja guru tu."


hebat kan?? Meja guru boleh roboh.. Hehehe.. Kalau dekat ISLAH dulu,memang kerja meja guru tu asyik roboh je. Hehehe..

Intan..memang kelakar budak ni. Selamber je. Antara dialognya...

Intan: cikgu, maaf. Saya lambat. Boleh saya duduk sekarang??


Cikgu Azmah: kalau saya kata tak boleh??


Intan: (muka seposen..) tak pela cikgu.


Cikgu Azmah: awak kenapa?? (sebab Intan tengah buat muka pelik..)


Intan: panas cikgu panas.


Cikgu Azmah: saya pun panas. Nah! Amik kertas ni kipas saya.


Intan: ok.. (dia pun ambik kertas tu,kipas Cikgu Azmah.)

kami semua tergelak tengok cikgu azmah dan intan. Memang kelakar! Hehehe.. So slamber..

Nurin..tak pastilah nak eja nama dia sebab baru tau nama pendek. Memang peramah and boleh tahan jugaklah.

Ustaz Hafiz: STAR kat mane ek?? Student saya ada pergi situ.


Orang Ni: (sambil berbisik...) STAR kat langit la. (just nak cari punca menyembang je tu.. Hehehe..)


Nurin: kurang ajar kau. (kami berdua ketawa.)


dia ni memang best. Boleh gurau kasar. Hehehe.. Orang ni tak mudah terasa kalau ada orang bergurau kasar dengan orang ni sebab dah biasa. Hehehe..

Yang lain-lain tu tak sempatlah nak cerita. Nanti je la ek?? Hehehe.. Bagi mereka yang terlibat dalam alkisah kecil ni,maaflah ye sebab meletakkan nama anda di sini. Kalau ada yang orang ni tersilap,beritahulah ye..agar boleh diperbetulkan.

May ALLAH bless all of you.

Posted in . Bookmark the permalink. RSS feed for this post.

3 Responses to Kawan-kawan dan Cikgu-cikgu Baru

gadisBunga said...

saya suke cikgu azmah. cool. heheh~

cikceriacorner said...

bestnye kalo dpt cikgu yg sporting..

kite nak belajau pon rasa epy..

tp kene ada batasnye jua..heheh..

seronok jadik cikgu..penah jadik dulu hanya 3bln..hehe

MJ said...

Gadisbunga..mmg rmy yg suke dye sbb ke'cool'an dye tu..

Cikceriacorner..em.. Kene tapis2 jgakla..sbb kdg2 ade je ckgu yg xsuke kite grau lbih2.. Asal 3 blan je??

Search

Swedish Greys - a WordPress theme from Nordic Themepark. Converted by LiteThemes.com.