Hak Bersuara...

semua orang berhak bersuara,orang ni tahu tu. tiada orang boleh membantah hak seorang manusia untuk bercakap. tapi,berpada-padalah nak bercakap pun. ini tahu main lepas je. geram tau. tengok kiri kanan sama masa nak cakap tu! hish!

dahlah cakap main lepas,siap ada kata-kata makian lagi. baguslah sangat tu mencarut sana sini.

tadi dalam kereta,orang ni cakap,"artikel tu memang tak boleh blah."

terus,kena attack dengan baba. "baguslah tu cakap macam samseng."

hehehe.. ok.. orang ni mengaku orang ni salah. sepatutnya,benda macam tu tak sepatutnya terjadi. dari kecik,baba dah larang kami satu keluarga dari bercakap bahasa yang tak berapa sopan dan tak berapa sedap nak didengar. baba cukup pantang orang cakap macam samseng. tapi,kalau cakap kasar style orang kedah,ok je. itu pun kalau sesama kami la.

ha!! bagi mereka-mereka yang selalu cakap lepas di luar sana,orang ni tau orang ni budak kecik tapi tetap nak cakap sebab orang ni ada hak bersuara. selalu je tau baca kat blog pak cik-pak cik,tulis kata-kata mencarut. tak baik ooo... kalau dekat budak-budak,pandai je marah kami. pak cik-pak cik pun kena berubah jugak tau. ini untuk kesejahteraan semua.

hehehe.. may ALLAH bless you guys..

Posted in . Bookmark the permalink. RSS feed for this post.

2 Responses to Hak Bersuara...

h4ni3 said...

blog makcik ni tak banyak mencarut kan

ehehe

MJ said...

drhanie..blog mak cik-mak cik and akak-akak jarang sangat lah nak jumpa..

Search

Swedish Greys - a WordPress theme from Nordic Themepark. Converted by LiteThemes.com.