Sakinah #1

siapa aku?? aku adalah sesuatu yang tajam. aku seorang yang glamor dan popular di sekolah. aku ada ramai kawan dan  mereka memanggilku KEEN.

apa nama sebenarku?? ah! benci benar aku dibuatnya apabila harus bercerita tentang namaku. namaku ialah KEEN. sedap bunyinya kan?? pasti sekali kerana itu adalah nama pilihan mummy dan daddy.

dulu,semasa lahirnya aku,mummy dengan daddy ingin namakan aku dengan nama DANIAH tapi malangnya nenek menghalang mummy dan daddy dari berbuat demikian. untuk pengetahuan kamu semua,DANIAH itu gabungan nama mummy dengan daddy,ok?? DANIAL dan DIAH. Ah! Semua itu bakal jadi kenyataan kalau nenek tak ada semasa aku dilahirkan. nenek membangkang nama yang mummy dan daddy ingin berikan.

kini,namaku SAKINAH kerana nenek! teruk betul! SAKINAH?? heee.. benci benar aku dengan nama pemberian nenek ini. nama itu sungguh kolot dan tidak bermakna buat gadis sepertiku. mummy dan daddy juga tidak suka dengan nama itu jadi mereka memanggilku dengan panggilan KEEN. itupun bukan di hadapan nenekku.


[+] ini adalah sebuah cerita hasil rekaan orang ni. harap semua sudi baca dan tinggalkan vote kat bawah ye.. kisah ni sambung-sambung sebab orang ni ketandusan idea. kalau ada nak beritahu apa-apa,silalah beri komen ye.. dan lagi satu,orang ni dah buat satu folder khas untuk SAKINAH ni. orang ni nak tengok,berjaya ke tak cerita SAKINAH ni disiapkan. hehehe.. may ALLAH bless all of u..


Posted in . Bookmark the permalink. RSS feed for this post.

6 Responses to Sakinah #1

nadhirah said...

truskn usaha dik..ti da lme2 msti bleh tlis novel...:)

h4ni3 said...

ni nak buat cerpen ker, nak buat novel ni?
tak sabar nak tunggu sambungan dia.. keep it up! :)

gadisBunga said...

ok dah baca kelima-lima part. best gak ni. keep it up.

MJ said...

kak nadhirah.. hehehe.. ter'inspire' kat situlah.. kite tgk lah dulu cm ne.. ade jgak pengisian yg org ni amek kt blog kak nadhirah.. kak nadhirah marah x??

drhanie..thnx.. xtau lg novel ke cerpen.. ending pun xtau nak wat ape.. hehehe.. sje2 je ni.. bak kata hlovate,sy hnya penconteng jalanan.. hehehe..

gadisbunga..thnx sbb sudi bace.. hehehe.. best ke?? mcm pening2 sikit kn ayt dye..? =)

Misz NE said...

..Wahh best..I pun dew buat tjuknyew Aku Seorang Model..^_^..Jom bukak I punyew..^_^>>www.miszne.blogspot.com

MJ said...

misz Ne..selaku adik sepupuku yg tersyg.. hehehe.. kite bkak awk punye ye.. thnx sbb follow.. :)

Search

Swedish Greys - a WordPress theme from Nordic Themepark. Converted by LiteThemes.com.