Menunggu di Sekolah...

masa on the way nak balik rumah,mama singgah beli serai dekat satu kedai ni. tepi jalan je. masa mama dah nak masuk kereta,tiba-tiba phone mama bunyi. dalam kalut-kalut nak angkat phone tu,tiba-tiba mak cik jual serai tadi datang bagi duit baki 50sen,mama lupa nak ambik. lepas tu,phone mama stop bunyi-bunyi.

bila check,orang ni katalah yang tu nombor public sekolah adik. memang pun. orang ni cam sangatlah nombor yang cantik tu. tapi mama macam tak percaya jadi masa nak balik rumah,kami terus pergi sekolah adik.

sekolah adik biasa je. tak nampak budak-budak keluar pun. dok belajar elok je. peliklah pulak. kenapa adik nak call mama waktu belajar?? kenapa adik call sekali je??

bila sampai rumah,mama try call and hantar mesej kat nombor tu. mama dah mula risau. yela.. risau takut adik yang call. lepas tu,macam-macamlah.

lepas tunggu kejap,mama ajak orang ni pergi tunggu kat sekolah sampailah adik balik. er...... orang ni tak bantah kalau cara tu boleh buat mama rasa lega.

masa tengah tunggu tu,kami order burger and ABC dekat kedai berhampiran sekolah adik. huh.. dari pukul 1.45 petang sampailah pukul 3.15 kami dok dalam kereta tunggu adik.

punyalah lama tapi tak terasa sangat sebab mama dengan orang ni banyak cakap. hehehe.. phone masih baru dan ada banyak benda yang boleh diteroka so..kami tak adalah bosan sangat. hehehe.. sempat lagi tu........

rupa-rupanya.............adik yang call. betullah orang ni cakap. adik cuma sempat call sekali lepas tu kena masuk kelas,duit syiling dia pun dah tak ada. itulah sebenarnya yang terjadi. itu je pun.. orang ni dengan mama punyalah lama menunggu dalam kereta tu!! huh..

Posted in . Bookmark the permalink. RSS feed for this post.

3 Responses to Menunggu di Sekolah...

..kHAuLaH aL-aZwar.. said...

punYer la sy0k bace..x der ending..nape adeq akq kol.??

Mimi Jazman said...

..kHAuLaH aL-aZwar.. .. itulah ending dye..

__pEncAri caHayA keiManan__ said...

ouh..ok..haha

Search

Swedish Greys - a WordPress theme from Nordic Themepark. Converted by LiteThemes.com.