Tak Suka Semak...

orang ni bukanlah seorang yang sempurna namun tidaklah terlalu lemah untuk diperlekehkan. sejak berpindah,banyak yang orang ni jumpa sehingga menyebabkan orang ni kadang-kadang terasa hati. mulut terasa ringan hendak bersuara,mengeluarkan apa sahaja yang tersirat di hati.

huh.. adakah orang ni terlalu cerewet tentang kebersihan? salahkah orang ni kalau orang ni tak suka habuk-habuk berlambak di atas lantai? geram ni..

bila dimarahi,kita pula yang kena marah. bukan sedikit,malah mulutnya lancang sahaja mengungkit sesuatu yang tak perlu diungkit. benci benar orang ni mendengarnya. sakit hati dengan sikapnya. salahkah orang ni ingin memberitahunya bahawa dia keterlaluan tidak menjaga kebersihan?? biliknya bersepah. sudah banyak kali orang ni mengalah dengannya,itupun dia masih marah. benci pada mulutnya lancang!!

Posted in . Bookmark the permalink. RSS feed for this post.

8 Responses to Tak Suka Semak...

ಠ_ಠ said...

Huhu... tak salah anti suka kebersihan, tpi salah anti paksa org suka 'kerbersihan' or anything else that you like. seolah2 mcm anti paksa org makan tempoyak, yg anti suka.. sdgkn dia tak berminat pun nak mkn. akhirnya, slps dia mkn, dia ter'muntah' sbb anti memaksa dia >: imagine you do not want to do something you hated, but people still force you to..

like what you give is what you get, anti marah dia, of coarse dia akn marah anti balik! Sabar lah mimi, lakukannya dgn lemah lembut ^^ Rasulullah sendiri ada ka pernah marah sbb kebersihan neyh? haha/ klu ada pun minta maaf aarh. tpi setahu ana, Rasulullah tak pernah lagi marah ke hape ke, bkn? :D

you can't change anyone unless ALLAh let you. Just be patient and don't give up. have faith that he''ll change their hearts oneday ^^ insyAllah ♥ Also, maybe you should show to her how 'cleaning' suppose to mean. Show to her how easy it is and how important it is. I'm sure she'll be interested in cleaning as well as you do, if you make it interesting for her.

i'm sorry,
blogwalking~ ngeee C:

MJ said...

oh dear..to have a fren like you,is de best thing!! u always know what to say and how to do them.. ALHAMDULILLAH.. u make me realise that i was wrong.. thnx dear.. very much!! ALLAH really sent u to me..to show me something that i cant see with my eyes.. that's what a fren do.. thnx dear!! may ALLAH bless you..

ಠ_ಠ said...

alhamdulillah, all praise to him, my dear friend ♥

good luck in helping her cleaning everything! hehek. org dcni pun malaih nk bersihkn bilik gak sbnrnya =___= tpi usaha la jgak wat ckit2, ngeee~ xD

MJ said...

ha!! tak bek o malas2.. hehehe..

ಠ_ಠ said...

yeah, i know > u<
kekee~

MJ said...

hehehe.. knapa dgn org ni??

An said...

meh...belajaq bersih dngan AChan CDek ni..dah berpengalaman..da... hahha...**** kebersihan..wajakkakka..tapi..dia un xbersih..hihih8

MJ said...

an..an biro kebersihan kan?? hehehe.. gerenti kemas dan bersih punya.. garang tak ni kat asrama?? agak2..kalau org ni masih study kt sana,org ni jadi biro apa ek??

Search

Swedish Greys - a WordPress theme from Nordic Themepark. Converted by LiteThemes.com.